Oneto heeft als thema: Oneto let op de kleintjes. Vorig jaar was het thema Hup Holland Hup en stonden de Hollandsekriel, de Oud Hollandse Meeuw en de Hollander centraal. Dit jaar let Oneto dus op de kleintjes en staan de Javakriel, de Figurata (een zeer kleine sierduif) en de cavia's centraal. Naast de normale ereprijzen en prijzen is er voor de mooiste in elk van deze themarassen een uniek handgeschilderd Delftsblauw wandbord te winnen.

Het handgeschilderd Delfsblauw wandbord van vorig jaar:

Steeds meer shows beginnen met show voor de jeugd, naast de eigen show. Oneto heeft dit al meer dan 30 jaar. Met een eigen prijzenpakket en een lager inschrijfgeld, zodat ook voor de jeugd inzenden geen bezwaar hoeft te zijn. In het hele land zijn contact personen die het vervoer van de dieren naar Oneto regelen en voor 1,50 per dier is het brengen naar en het ophalen van de dieren verzorgd.

Ook heeft Oneto een aparte verkoopshow. Hier kunnen dieren tegen een klein taief tekoop worden gezet. Deze worden niet gekeurd en kunnen door de koper meteen na de koop meegenomen worden. Andere ingeschreven dieren kunnen natuurlijk ook te koop worden gezet, alleen mogen deze door de koper pas na de show meegenomen worden.

Op de website van Oneto staat meer informatie: http://www.oneto.nl

Het vraagprogramma, met oa online inschrijfformulier staat op: http://www.oneto.nl/vp/

Het complete vraagprogramma is daar ook te downloaden als pdf.

De tentoonstelling wordt gehouden van 7 t/m 9 december in de Twentehallen in Enschede.

Het zou heel mooi zijn als er vele Figurata's, Javakrielen en cavia's worden ingezonden

Johan